نرخ بیکاری در ایران کمتر از ۶ کشور اروپایی شد
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ آمارهای صندوق بین المللی پول در مورد وضعیت بیکاری در ۹۹ کشور جهان نشان میدهد ۱۱ کشور در سال ۲۰۲۴ با نرخ بیکاری دو رقمی دست و پنجه نرم میکنند.
بالاترین نرخ بیکاری در جهان مربوط به سودان است. میزان بیکاری در این کشور آفریقای جنوبی ۴۹.۵ درصد برآورد شده که بیشتر از هر کشور دیگر است. سودان جنوبی با ۳۳.۵ درصد و گرجستان با ۱۵.۷ درصد به ترتیب در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرار گرفتهاند.
کشور جنگ زده اوکراین نیز از نظر بیکاری در رتبه چهارم جهان قرار گرفته است. نرخ بیکاری در این کشور ۱۴.۱ درصد اعلام شده است.
نکته جالب توجه حضور برخی کشورهای اروپایی در میان ۱۰ کشور نخست جهان از نظر نرخ بیکاری است. شاخصترین آنها کشور اسپانیا از منطقه اروپای غربی است که در رتبه ۹ جهان از نظر بیکاری قرار گرفته است. نرخ بیکاری اسپانیا ۱۱.۶ درصد اعلام شده است.
مقدونیه شمالی با نرخ بیکاری ۱۴.۱ درصدی، بوسنی و هرزگوین با نرخ بیکاری ۱۳.۳ درصدی، و آلبانی با نرخ بیکاری ۱۱ درصدی سه کشور اروپایی دیگر هستند که به ترتیب در رتبههای ۵، ۶ و ۱۰ جهان از نظر بیکاری قرار گرفته اند. ارمنستان با نرخ بیکاری ۱۳ درصدی در رتبه ۷ و مراکش با بیکاری ۱۲ درصدی در رتبه ۸ قرار گرفتهاند.
همه این کشورها علاوه بر سورینام با نرخ بیکاری ۱۰.۳ درصدی در مجموع ۱۱ کشوری هستند که در سال ۲۰۲۴ نرخ بیکاری دو رقمی داشتهاند.
آمار صندوق بین المللی پول نشان میدهد ایران با نرخ بیکاری ۸.۹ درصدی در جایگاه ۱۷ جهان قرار گرفته است. از پنج سال پیش نرخ بیکاری در ایران تک رقمی شده است. آخرین بار در سال ۲۰۱۹ نرخ بیکاری ایران دو رقمی و بالغ بر ۱۰.۶ درصد اعلام شده بود.
بر این اساس، بیکاری ایران در سال ۲۰۱۴ از ۱۶ کشور جهان کمتر بوده است که ۶ عدد از این کشورها اروپایی بوده اند. مقدونیه شمالی، بوسنی و هرزگوین، اسپانیا، آلبانی، صربستان و یونان ۶ کشور اروپایی هستند که نرخ بیکاری بیشتری از ایران دارند. صربستان و یونان نرخ بیکاری ۹.۴ درصدی در این سال داشتهاند.
ترکیه نیز با نرخ بیکاری ۹.۶ درصدی بالاتر از ایران و در رتبه ۱۳ رده بندی جهانی از نظر نرخ بیکاری قرار گرفته است. سوئد، ایتالیا، فرانسه و فنلاند نیز برخلاف تصوری که از وضعیت اقتصادی اروپای غربی وجود دارد نرخ بیکاری نزدیک به ایران در سال ۲۰۲۴ داشتهاند. صندوق بین المللی پول نرخ بیکاری سوئد در این سال را ۸.۴ درصد، ایتالیا ۷.۸ درصد، فنلاند ۷.۶ درصد و فرانسه ۷.۴ درصد اعلام کرده است. نرخ بیکاری در آمریکا نیز ۴ درصد و انگلیس ۴.۲ درصد بوده است.